Pyszne banany z czekoladą w cieście francuskim

mag.s
data14.09.2016 16:00

(fot. pixabay.com)

Słodki przepis na deser w kilka minut. Oto pomysł, jak w prosty sposób przygotować prawdziwą ucztę dla naszego podniebienia!

 

Składniki:

 

  • ciasto francuskie (gotowe)

  • kilka bananów

  • tabliczka mlecznej czekolady

  • żółtko z jednego jajka

 

Sposób przygotowania:

 

Ciasto francuskie pokroić w dowolnie wybrany kształt. Pokroić banany w plasterki, położyć na kawałkach ciasta.

Brzegi ciasta zawinąć do środka lub skleić razem, tak by banany zostały w środku.

 

Ciasto posmarować cieniutko żółtkiem jajka.

 

Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze od 200-220 stopni, przez ok. 15 minut.

 

Tabliczkę czekolady roztopić. Polać ciasteczka.

 

Słodziutki deser gotowy.

 

Smacznego!