Pomysł na rogaliki budyniowe

mag.s
data07.09.2016 13:00

(fot. shutterstock.com)

Marzysz o słodkim deserze, który będzie idealnym dopełnieniem obiadu? Mamy dla Ciebie pomysł na kruche rogaliki budyniowe. Ich smak na pewno Cię zachwyci!

 

Składniki:

 

  • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej

  • pół szklanki cukru

  • łyżeczka cukru wanilinowego

  • pół kostki miękkiego masła

  • jedno opakowanie budyniu waniliowego bez cukru

  • dwa żółtka

  • dwie łyżki mleka

 

Sposób przygotowania:

 

Wszystkie składniki wymieszać razem, zagnieść ciasto, następnie podzielić na pół, zawinąć w folię i schować do lodówki na 15 minut.

 

Następnie wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować na grubość około 1,5 cm. P

 

Pociąć na paski, następnie wyciąć kwadraty, z których uformujemy rogaliki. Gotowe rogaliki ułożyć na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temperaturze 180 stopni, przez 15 minut, do zarumienienia.

 

Smacznego!