Francuski kebab

nt
data28.09.2016 14:30

(fot by penguincake/flickr.com)

Francuski kebab to ciekawa alternatywa dla powszechnie znanego nam kebaba. Ożywi dobrze znany smak i na pewno zasmakuje wszystkim znajomym. Dobrze sprawdzi się w roli przekąski na przyjęciu.

 

Czas przygotowania: 30 minut

 

Składniki:

 

  • 70 dag piersi z kurczaka
  • 1 ciasto francuskie
  • przyprawa do kurczaka
  • 5 łyżek oleju
  • 1 szklanka mleka

 

Sposób przygotowania:

 

Kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę, mięso podsmażyć na oleju. Rozmrożone ciasto francuskie pokroić na kwadraty.

 

Ostudzone mięso położyć na cieście, skleić, formując trójkąty, ułożyć na wyłożonej papierem blasze.

 

Posmaruj kebaby mlekiem.

 

Piec ok. 20 minut w 200 stopniach. Podawać na ciepło z sosem.

 

Smacznego !